torsdag den 19. august 2010

Tony Mendoza: ‘Ernie, a Photographer’s Memoir’Min allerbedste kattebog er "Ernie, a Photographer's Memoir" af den cubansk fødte amerikanske billedkunstner & fotograf Tony Mendoza (*Havana, Cuba 1941).
Tony møder den selvbevidste kat Ernie da han kommer til New York, mangler et sted at bo og lejer sig ind hos kunstmaleren Nancys i hendes loft, downtown Manhattan.
Ernie er helt med på at få en lejer ind, der kan betale noget af den høje leje og i øvrigt bruge en dåseåbner. Tony er også fotograf og Ernie kan godt bruge en portfolio til at promovere sin fremtidige strålende karriere.
Bogen er bygget op i en munter dialog mellem Ernie og Tony, iblandet Tonys nærgående billeder af Ernie som en kat med karakter og personlighed:

The new guy moved in. He’s got some strange habits.
He spends a lot of time on all fours, crawling after me.
Says he likes to take pictures from a cat’s eye-level.
OK. I’ll buy that. What I don’t like is that every time I
wake up from a nap, there he is, two inches away from
my face, clicking that box at me.

It used to be more private around here.

’Ernie’ udkom første gang i 1985 og har været totalt udsolgt i flere år, indtil det lykkedes Tony Mendoza at få den meget smukt lærredsindbundne bog genudgivet i en forbedret og udvidet udgave i 2001.
’Ernie’ er gaven til enhver virkelig kattekender og kan købes hos Amazon.com eller  fra Tony Mendozas interessante website

Tony Mendoza: ‘Ernie: A Photographer's Memoir’
ca. 11 $
Chronicle Books, San Francisco 2001
80 sider, stift lærredsbind, 52 fotos, tekst af forfatteren 

Ingen kommentarer: